June 23, 2020

Naturlig hudvård

Hållbar livsstil

Nu har vi under snart två månaders tid testat att använda ekologiska ekotvålar från Malin i Ratan. Hennes tvålar är helt ekologiska, hantverksmässigt gjorda med få ingredienser. Tvålarna doftar milt och naturligt från helt naturliga ingredienser. Huvudingredienserna är kallpressad svensk rapsolja som förtvålats tillsammans med andra ekologiska vegetabiliska oljor. Alla tvålarna görs för hand i den lilla kustbyn Ratan i Växterbotten. Tvålmakeriet har den kulturhistoriska miljön som inspiration, och Malin tillverkar tvålarna på gamla tiders hantverksvis.

Det jag gillar med äkta ekologiska hårdtvålar är att de innehåller få ingredienser. Alla är ekologiska och naturliga. Helt fria från SLS, konserveringsmedel, animaliska fetter och andra onödiga kemikalier. bakterier och virus kan inte överleva eller föras över via en fast ekotvål. Utan äkta hårdtvål dödar effektivt virus och sägs vara det bästa sättet att skydda sig. Samt att det inte behövs onödiga förpackningar vilket ger ett miljöklokt hem. #zerowaste gillar vi!


Våra favoriter är:

Ekotvål BARRSKOG, är vår favorit. Den har vi i duschen, och den fungerar även bäst för mitt blonderade hår. Min torra, flagande och kliande hårbotten är helt botad. Vilket känns lite overkligt efter hundratals kronor, tre olika hårbottenschampo, olika hårbottenprodukter, inpackningar utan att något har hjälp. Doften på tvålen är mild och för tankarna ut i skogen. Barrskog är anpassad för torr till blandad hud, är både vårdande och återfuktande.

Ekotvål RÖD LERA & ROS med orientalisk doft och lite skrubbande effekt. Den använder vi idag endast som handtvå, men det är bara för att vi så snabbt blev förtjusta i BARRSKOG. Doften är magisk och frisk. Passar torr till blandhud, och är både vårdande och återfuktande.

Ekotvål SHEA & AVOKADO, är också en favorit och den kommer vi ha i duschen till vintern när huden är extra torr. Otroligt mild och skön på kroppen. Idag använder vi den som handtvål och känslan är underbar när man tvättar händerna. Jag skulle tro att den är perfekt till barn. Passar torr och känslig hud och är extra vårdande och återfettande.