Linnéa,

entusiasm, glädje och spontanitet


Linnéa Waldetoft Photography startades av mig för ungefär fem år sedan. Men min resa till att bli fotograf startade antagligen redan under gymnasietiden i ett mörkrum på Uddevalla gymnasieskola. Jag kommer än idag ihåg känslan att stå och blanda vätskor inne i mörkrummet och se bilderna sakta ta form. Min stora kärlek till fotograferingen, naturen och att möta nya människor har lett mig dit jag är idag. I hela mitt liv har fotograferingen varit en del av mig.


Med stor omtanke och lätt till skratt vill jag föreviga relationer, berättelser och det som är unikt hos varje människa. "Storytelling" ligger mig därför extra varmt om hjärtat. Låt mig stanna tiden, fånga ögonblicket, precis så som det är. Jag söker hela tiden den äkta berättelsen i min fotografering och det finns inget som inspirerar mig mer än att få lyfta fram känslor och relationer i naturens genuina miljöer. Skratt och tårar. Fjärilar i magen och en öm kram. Alla de stunder ni vill spara undan och titta tillbaka på för att minnas år efter år.


Jag har valt hela världens natur som min studio, en studio helt utan gränser. Allt från romantiska blomsterfält, lummiga skogar till havets stilla vågor mot klipporna.

Niklas,

värme, trygghet och kontroll


Jag heter Niklas och är sambo med Linnéa och även andrefotograf för Linnéa Waldetoft Photography. Som andrefotograf har jag möjlighet att se det Linnéa inte alltid ser. Ögonen i nacken. Perspektivet från bakgrunden. Som person är jag lugn och trivs inte i rampljuset vilket gör min roll som andrefotograf perfekt. I min fotografering söker jag unika vinklar och udda perspektiv som kompletterar Linnéas mer känslosamma fotografering.


Mitt intresse för foto startade under gymnasiet och sedan dess har jag fotograferat kontinuerligt. Med mina rötter i Finland och som tvåspråkig drömmer vi både om att börja fotografera bröllop i Finland.

Just a little bit more..


Det finns inget som går upp mot doften av nybryggt kaffe. Ingen av oss kan leva utan en kopp kaffe på morgonen, svart och starkt. Linnéa är ingen kvällsmänniska, utan gillar tidiga morgnar och att se dagen sakta vakna till liv. Niklas är en riktig nattuggla och sitter gärna sent på kvällen medan ljuset utanför skymmer och lugnet av natten tar över. Linnéa har vunnit 5 SM-guld i rodd i sin ungdom, då var hennes största livskris att hon tränade så mycket, var för stark och inte hade några tuttar. Niklas LAN:ade dygnet runt i sin ungdom och var mest intresserad av att jaga bra fiber och internetuppkoppling åt sig själv och sina vänner. Linnéa kan vara en tävlingsmänniska utan dess like om hon sätter den sidan till, men uppskattar idag även andras glädje att vinna mer än sin egen. Niklas är lugnet själv och ser hellre att Linnéa vinner så friden i hemmet består. Linnéa älskar att fylla år och har aldrig haft någon ålderskris. Hennes önskelista är varje år lång och gedigen. Niklas gillar att bli äldre men det är inte så märkvärdigt att fylla år och ser fram emot den dagen han får gråa hår, då han tror att han kommer se mer sofistikerad ut då. Linnéa älskar det spontana, hon är oförskämt nyfiken och älskar att bli överraskad. Niklas är sansad, och vill att saker ska vara förutseende och som de alltid varit. Båda älskar att läsa, Linnéa allra helst romantiska romaner med en stark hjältinna. Niklas läser djupa filosofiska böcker om livet vara eller icke vara. Linnéa har aldrig kunnat ha en favorit av något. Är det godis blir det lösgodis med en sak av varje, färger blir det regnbågen, maträtter blir ofta flera olika länders kök under samma vecka. Niklas uppskattar enkelheten i att veta vad han äter. Är det godis köpet han alltid Twix (aldrig något annat), när det kommer till färg gillar han blått och innan Linnéa kom in och rörde till det i hans liv åt han gärna samma sak flera gånger om. Linnéa är ömhjärtad och har svårt att ta kritik. Hon vet vad hon vill och uttrycker det ofta men är samtidigt livrädd att trampa andra på tårna. Niklas är lugnet och tryggheten själv. Han möter gärna andra halvvägs och har inget behov av att hävda sig. Båda längtar efter äventyr, älskar naturen och vi drömmer om att köpa vårt hus långt ut på landet. Vi ser oss själva som ying och yang, två olikheter som skapar en helhet.

Vi bor just nu på Västkusten i ett litet samhälle som heter Ljungskile, ca 1 timme ovanför Göteborg. Här bor vi tillsammans med vår katt Albus som är vår lilla lurviga ögonsten. Ljungskiles slogan är "Där havet möter fjället" vilket är något vi älskar med Ljungskile. Närheten till havet och närheten till skogen. Naturen, vandring och hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat. Under helger går vi gärna långpromenader och plockar svamp. Njuter av tystnaden och lugnet. Närheten till sjön innebär många bad både under de kalla säsongerna som de varma. Vi älskar att tillsammans uppleva nya platser och i skrivande stund letar vi efter en van som vi kan bygga om till en husbil.

Följ mig på Instagram
@linneawaldetoftcom