Linnéa,

entusiasm, glädje och spontanitet


Linnéa Waldetoft Photography startades av mig för ungefär fem år sedan. Men min resa till att bli fotograf startade antagligen redan under gymnasietiden i ett mörkrum på Uddevalla gymnasieskola. Jag kommer än idag ihåg känslan att stå och blanda vätskor inne i mörkrummet och se bilderna sakta ta form. Min stora kärlek till fotograferingen, naturen och att möta nya människor har lett mig dit jag är idag. I hela mitt liv har fotograferingen varit en del av mig.


Med stor omtanke och lätt till skratt vill jag föreviga relationer, berättelser och det som är unikt hos varje människa. "Storytelling" ligger mig därför extra varmt om hjärtat. Låt mig stanna tiden, fånga ögonblicket, precis så som det är. Jag söker hela tiden den äkta berättelsen i min fotografering och det finns inget som inspirerar mig mer än att få lyfta fram känslor och relationer i naturens genuina miljöer. Skratt och tårar. Fjärilar i magen och en öm kram. Alla de stunder ni vill spara undan och titta tillbaka på för att minnas år efter år.


Jag har valt hela världens natur som min studio, en studio helt utan gränser. Allt från romantiska blomsterfält, lummiga skogar till havets stilla vågor mot klipporna.

Naturen, vandring och hållbarhet ligger mig varmt om hjärtat. Under helger går jag gärna långpromenader och plockar svamp. Njuter av tystnaden och lugnet. Närheten till sjö och hav innebär många bad både under de kalla säsongerna som de varma.

Följ mig på Instagram

@linneawaldetoftcom