March 19, 2023

Lev dina vill

Friluftsliv, Slow living

En tyst morgon innan staden vaknade till liv tog jag med kaffet ut i skogen. Dimman låg fortfarande tät mellan träden och det var helt tyst och stilla. Där. I tystnaden vred och vända jag på begreppet "Lev dina vill". Jag gillar det. Att forma sitt liv och leva utifrån sina vill istället för att forma ett liv styrt av måsten. Vi tar oss igenom vardagen och lever för helgens två dagar. Vi jobbar ca 40h i veckan året om men lever för semesterns ca fem veckor. Varför väljer vi att leva ett liv vi längtar ifrån istället för att forma ett liv vi faktiskt vill leva i.


Jag tror starkt på att skapa ett liv där vi har råd att jobba mindre och leva våra vill mer. Vilket jag tror är anledningen att jag gillar filosofin bakom Slow Living - att leva långsammare och mer närvarande, och Minimalism - att leva enklare och med mindre. För den genuina glädjen tror jag inte vi finner i de prylar och saker vi köper, utan i det vi upplever och med människorna vi upplever det med. Där i skogen en dimmig morgon insåg jag att mina vill låg precis där. I stunden. I naturen. I enkelheten. Att ta med kaffet ut i skogen istället för att sätta sig i soffan framför tven. Så enkelt men så viktigt för mig. Det är så enkelt att fastna i invanda rutiner, vardag och jobb, och med det försvinner också utrymmet för spontanitet och nyfikenhet.

“Go where you feel most alive and when you feel most alive, find out why.”