För cirka två veckor sedan flyttade jag och min sambo till ett lantligt ställe som har helt fantastiska miljöer omkring sig. Omgivningar med vackra skogar, ängar och sjöar som är gjorda för vacker utomhusfotografering. Så en vecka efter flytt, mitt i flyttkaoset, bjöd jag hem några kreativa själar för en Stylad Bröllopsfotografering med skogstema. Jag ville skapa en dov, mörkare bröllopsfotografering i skogen samtligt som jag ville våga lite mer färg. När bröllopsäsongen är över och hösten kommer börjar min hjärna gå på högvarv med inspiration, idéer och tankar. Så att dra samman olika aktörer för en stylad fotografering är ett sätt för mig att få planera ett resultat och skapa en känsla. Ett sätt för mig att gå ifrån det traditionella och visa er olika stylingar utöver det vanliga. Utifrån min idé låter jag sedan duktiga och kreativa aktörer skapa fritt. Och jag säger bara det. Tänk er resultatet när flera kreativa själar slår sina kloka huvuden ihop då kan det inte skapas annat än magi.

Detta är min tredje stylade bröllopsfotografering och jag kan inte annat säga än att vi även denna gång överträffade oss själva. Vi dukade upp två olika dukningar, en i granskogen och en i björkdungen för att visa på två olika teman med väldigt lite variation. Brudparet fick två olika stylingar för att lyfta de olika teman ytterligare. Något jag älskar är kvällsfotografering på Bröllop, så för att visa på hur en kvällsfotografering kan se ut fick modellerna en tredje mer avslappnad styling med fotografering nere vid sjön. Jag drömmer själv om ett enkelt bröllop hemmavid i Svensk sommaranda med vigseln i granskogen och bröllopsfesten på logen. Med den här stylingen nosade vi lite vid den idén. Hoppas ni gillar den lika mycket som jag gör.

Kreatör- och leverantörskärlek:

Skogstemat med en rustik känsla tog sin plats mitt i den djupa granskogen. Bland mossa, höga granar. Här satsade vi på värmande skinn, renhorn, och mörkare porslin för att lyfta den rustika känslan. Färgerna lät vi gå åt det dova hållet, men samtligt lyfta fram höstens gyllene färger i brudbuketten och bordsdekorationerna. Bruden blev klädd i en skirare brudklänning för att skapa kontrast till skogens och dukningens mörkare känsla. Den här stilen drömmer jag om när jag gifter mig. Jag vill säga ja till Niklas bland höga granar, mjuk mossa och mystiken i skogen. Så vackert!

Färg, färg, färg.. Nästa styling vågade vi mer färg. Jag ville visa på att hösten erbjuder fantastiska färger. Vem det var som började säga att hösten är grå och tråkig har ju inte upplevt hösten ur en fotografs perspektiv. När Helena sa att hon hade en gul tyllkjol till fotograferingen var jag till en början skeptisk, gult. Hur skulle det gå. Men allt närmare fotograferingen vi kom desto mer smög sig tanken på den gula kjolen. Att lyfta fram den gula färgen bland Björkträden blev helt rätt. Istället för att dra ner det gula lät jag kjolen lysa med sin klara färg bland naturens varma nyanser. Dukningen fick ha kvar sin rustika känsla, här valde vi att låta bordet få vara naket för att lyfta bordet varma färg och endast ha en ljusare duk på mitten.

Golden Hour, Blue Hour, Kvällsfotografering. Kärt barn har många namn. För är det något jag alltid trycker lite extra på vid bröllopsfotografering är fotograferingen på kvällen. Att ta sig tid att gå ifrån en stund under middagen för en kvällsfotografering. Känslan är mer avslappnad, ni njuter av en lyckad och fantastisk dag, klänningen får gärna bli lite smutsig. Vem älskar inte en dans i månens sken. Bilderna blir så mycket mer levande, då ni är mer avslappnade. Jag själv älskar att fotografera människor i rörelse, det blir så naturligt. Mjukt och levande. Därför avslutade vi även den här dagen med en spontan fotografering nere vid sjön i skymningen. Modellerna fick ta på sig kläder vi inte var lika rädda om, lite varmare kläder för att ytterligare lyfta den lediga känslan och tillsammans skapade vi magi. Josefin och Anders var helt fantastiska. De hängde på mina olika idéer, var själva mer avslappnade då huvudfotograferingarna var klara. Åh vad jag älskar de här bilderna. Det spontana skrattet, buset, leendena och rörelserna.